IMG_0703.jpg

 

Om oss

Rom for yoga, rom for deg

Yogarom startet sin reise våren 2019. To svigerinner på forskjellig ståsted i livet. En med voksne barn på vei ut av hjemmet og med et ønske om å gjøre noe for egen kropp og sjel. En med små barn på vei tilbake i livet etter alvorlig sykdom. Begge hadde vi yoga som felles interesse, og glede i hverdagen. Slik ble vi enige om å starte på en

200-timers yogautdannelse sammen ved det Nordiska Yogainstitutet i Stockholm. Det har vært intense, lærerike, utfordrende og herlig måneder. Vi har hatt mange samtaler om livet, finpusset på teknikk, pugget anatomi, historie og sanskrit sammen. Vi har hatt venner, familie og kollegaer som har heiet på oss, og mens alle var i korona-karantene bestemte vi oss for «å hoppe i det». Med støtte fra vår familie startet vi oppussing av Yogarom.

Yogarom skal være et sted for deg som vil gjøre yoga, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi ønsker å skape et «rom» hvor du kan erfare yogaens effekter på kropp og sinn og at du føler deg ivaretatt uansett hva din intensjon med yoga er. Vårt mål er å skape en atmosfære som er avslappet og trivelig, der man bare kan være, uten å måtte prestere. Du er hjertelig velkommen til å sitte ned for en kopp te eller kaffe etter timen.

bilde 06.05.2020, 19 44 40.jpg

Om lokalet

Yogarom holder til i Brumunddal, i samme lokal som ParkettPartner.

Vi har gode parkeringsmuligheter, to små garderober med dusj og et koselig oppholdsrom.

På sommeren har vi mulighet til å flytte yogapraksisen ut på takterrassen med utsikt over Mjøsa.

Om viryayogametoden

Viryayoga er en dynamisk yogaform som systematisk gir deg styrke, balanse og fleksibilitet skritt for
skritt, med stor oppmerksomhet på skadeforebygging.

Viryayoga står for en moderne og lærende yoga, med byggesteiner fra fysioterapi og bevegelseslære, der gammel kunnskap betraktes og nye erfarenheter innarbeides.

Virya er sanskrit og betyr entusiasme, energi og kraft. Viryayoga skal gi deg akkurat det: energi, kraft, inspirasjon og glede! Det er en leken og energisk yogaform som ikke går på bekostning av kroppens
biomekaniske prinsipper. 

Hver yogaklasse består av 10 moduler. På den måten sikrer vi en allsidig praksis hver gang.
 

Modulene er:

  • Oppvarming

  • Solhilsen A og B

  • Stående posisjoner

  • Balanse

  • Armbalanser og mageøvelser

  • Hofteåpner

  • Bakoverbøyninger

  • Framoverbøyninger

  • Avsluttende posisjoner

  • Avspenning

Viryayoga legger også vekt på filosofi. I yogaklassen kommer du i kontakt med et filosofisk tema med ambisjonen at det kan fungere som et lite tanke-frø med utspring fra yogaens røtter, eller andre tanketradisjoner.

Yoga skal være gøy, det trenger ikke alltid å være så alvorlig. Det er lov å tulle og le. En grunnidé er at du kjenner deg oppløftet etter en yogaklasse, samtidig som du føler at du kan komme akkurat som du er.

Yogalærere

img_2469_edited.jpg

Aina Sørum

Jeg heter Aina Sørum. Jeg har to voksne barn og bor med samboer i Brumunddal. Jeg oppdaget yoga for alvor i 2017/18. I starten var det den fysiske gevinsten jeg var ute etter. Som gammel turner og håndballspiller savnet jeg både styrken, smidigheten og balansen, som gradvis forandret seg med årene. Etter hvert ble jeg også nysgjerrig på yogaens andre effekter. Hvordan yoga kunne påvirke sinnet, gi andre innsikter og perspektiver. Jeg jobber som kreftsykepleier i et palliativt team på Hamar sykehus. Gjennom mine mange møter med mennesker som opplever alvorlig sykdom, får jeg også tanker omkring mitt eget liv. Som mange har jeg et ønske om å ha det så bra som mulig, med meg selv - og i ett samspill med menneskene jeg møter både i jobb og på fritid. Derfor valgte jeg å starte opp med en 200- timers yogautdannelse høsten 2019 i Stockholm ved det Nordiska Yogainstitutet for å dykke inn i Viryayogaens univers. Jeg vil med dette utvikle min egen yogapraksis, men har også et ønske om å dele min kunnskap, glede, erfaring og entusiasme videre med andre.

foto%2012.07_edited.jpg

Jana S. Sørum

Jeg heter Jana S. Sørum. Jeg er utdannet sosialpedagog, er opprinnelig fra Tyskland, men forelsket meg i en nordmann som jeg er lykkelig gift med. Jeg er stolt mor til Hauke og Neele. Jeg er en INFJ, en «recovering perfeksjonist», yogaelev og yogalærer. Min interesse for yoga startet i januar 2019, og siden den gang har det ikke gått en dag uten at jeg har lest om yogafilosofi, lært om biomekanikk og pust, hørt podkast om yoga og meditasjon, øvet meg på nærvær, meditert og yoget selv. Mine tendenser skinner litt gjennom her. Når jeg finner noe jeg faller for, går jeg «all in» på godt og vondt. Men de vondeste tider ligger forhåpentligvis bak meg. Yoga kom i livet mitt etter en lang
og vanskelig tid med sykdom. For meg var det en metode for å hele min kropp, sinn og sjel fra en
spiseforstyrrelse som hadde tatt over livet mitt. Yoga har lært meg å oppleve meg selv på innsiden, istedenfor å dømme meg selv fra utsiden. Min yogapraksis på matta, men også i hverdagen, gir meg regelmessig nye innsikter og er et verktøy for å komme i kontakt med meg selv på dager som er vanskelige. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg oppdaget yoga, og ønsker å skape et «rom» der andre kan erfare yogaens kraft.

Kontakt oss

Yogarom
Strandveien 16, 2380 Brumunddal
Jana S. Sørum
40074836
jana@yogarombrumunddal.no
Aina Sørum
90786614
aina@yogarombrumunddal.no