top of page
IMG_0703.jpg

 
Om oss

Rom for yoga, rom for deg

Yogarom startet sin reise våren 2019. To svigerinner på forskjellig ståsted i livet. En med voksne barn på vei ut av hjemmet og med et ønske om å gjøre noe for egen kropp og sjel. En med små barn på vei tilbake i livet etter alvorlig sykdom. Begge hadde vi yoga som felles interesse, og glede i hverdagen. Slik ble vi enige om å starte på en

200-timers yogautdannelse sammen ved det Nordiska Yogainstitutet i Stockholm. Det har vært intense, lærerike, utfordrende og herlig måneder. Vi har hatt mange samtaler om livet, finpusset på teknikk, pugget anatomi, historie og sanskrit sammen. Vi har hatt venner, familie og kollegaer som har heiet på oss, og mens alle var i korona-karantene bestemte vi oss for «å hoppe i det». Med støtte fra vår familie startet vi oppussing av Yogarom.

Yogarom skal være et sted for deg som vil gjøre yoga, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi ønsker å skape et «rom» hvor du kan erfare yogaens effekter på kropp og sinn og at du føler deg ivaretatt uansett hva din intensjon med yoga er. Vårt mål er å skape en atmosfære som er avslappet og trivelig, der man bare kan være, uten å måtte prestere. Du er hjertelig velkommen til å sitte ned for en kopp te eller kaffe etter timen.

bilde 06.05.2020, 19 44 40.jpg

Om lokalet

Yogarom holder til i Brumunddal, i samme lokal som ParkettPartner.

Vi har gode parkeringsmuligheter, to små garderober med dusj og et koselig oppholdsrom.

På sommeren har vi mulighet til å flytte yogapraksisen ut på takterrassen med utsikt over Mjøsa.

Om viryayogametoden

Viryayoga er en dynamisk yogaform som systematisk gir deg styrke, balanse og fleksibilitet skritt for
skritt, med stor oppmerksomhet på skadeforebygging.

Viryayoga står for en moderne og lærende yoga, med byggesteiner fra fysioterapi og bevegelseslære, der gammel kunnskap betraktes og nye erfarenheter innarbeides.

Virya er sanskrit og betyr entusiasme, energi og kraft. Viryayoga skal gi deg akkurat det: energi, kraft, inspirasjon og glede! Det er en leken og energisk yogaform som ikke går på bekostning av kroppens
biomekaniske prinsipper. 

Hver yogaklasse består av 10 moduler. På den måten sikrer vi en allsidig praksis hver gang.
 

Modulene er:

  • Oppvarming

  • Solhilsen A og B

  • Stående posisjoner

  • Balanse

  • Armbalanser og mageøvelser

  • Hofteåpner

  • Bakoverbøyninger

  • Framoverbøyninger

  • Avsluttende posisjoner

  • Avspenning

Viryayoga legger også vekt på filosofi. I yogaklassen kommer du i kontakt med et filosofisk tema med ambisjonen at det kan fungere som et lite tanke-frø med utspring fra yogaens røtter, eller andre tanketradisjoner.

Yoga skal være gøy, det trenger ikke alltid å være så alvorlig. Det er lov å tulle og le. En grunnidé er at du kjenner deg oppløftet etter en yogaklasse, samtidig som du føler at du kan komme akkurat som du er.

Yogalærere

Aina høst23_edited.jpg

Aina Sørum

Jeg heter Aina Sørum. Jeg har to voksne barn og bor med samboer i Brumunddal. Jeg oppdaget yoga for alvor i 2017/18. I starten var det den fysiske gevinsten jeg var ute etter. Som gammel turner og håndballspiller savnet jeg både styrken, smidigheten og balansen, som gradvis forandret seg med årene. Etter hvert ble jeg også nysgjerrig på yogaens andre effekter. Hvordan yoga kunne påvirke sinnet, gi andre innsikter og perspektiver.

 

Jeg tok en 200-timers yogautdannelse i ViryaYoga2019/2020 i Stocholm ved Det Nordiska Yogainstituttet. Jeg holder på med en 500-timers sertifiseringsutdannelse og har fullført påbygningskurset i ViryaVinyasa. Høsten 2023 fullfører jeg Virya puls og pasningskurs også ved Det Nordiska Yogainstituttet.

 

Jeg ønsker med dette å utvikle min egen yogapraksis, men også  å dele kunnskap, glede, erfaring og entusiasme videre til andre. Jeg drifter Yogarom, holder kurs og arrangerer ulike workshops/eventer.

foto%2012.07_edited.jpg

Jana S. Sørum

Jeg heter Jana S. Sørum. Jeg er utdannet sosionom, er opprinnelig fra Tyskland, men forelsket meg i en nordmann som jeg er godt gift med. Jeg er stolt mor til Hauke og Neele. Jeg er en INFJ, en «recovering perfeksjonist», yogaelev og yogalærer. Min interesse for yoga startet i januar 2019, og siden den gang har det ikke gått en dag uten at jeg har lest om yogafilosofi, lært om biomekanikk og pust, hørt podkast om yoga og meditasjon, øvet meg på nærvær, meditert og yoget selv. Mine tendenser skinner litt gjennom her. Når jeg finner noe jeg faller for, går jeg «all in» på godt og vondt. Men de vondeste tider ligger forhåpentligvis bak meg. Yoga kom i livet mitt etter en lang
og vanskelig tid med sykdom. For meg var yoga en metode for å hele min kropp, sinn og sjel fra en
spiseforstyrrelse som hadde tatt over livet mitt. Yoga har lært meg å oppleve meg selv på innsiden, istedenfor å dømme meg selv fra utsiden. Min yogapraksis på matta, men også i hverdagen, gir meg regelmessig nye innsikter og er et verktøy for å komme i kontakt med meg selv på dager som er vanskelige. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg oppdaget yoga, og ønsker å skape et «rom» der andre kan erfare yogaens kraft.

C57D7F1E-DE73-4C1E-8CEC-28A72F091B27_1_2

Berit Engeset

Mitt navn er Berit Engeset. Jeg kommer fra Veldre, flyttet tilbake dit etter studier, og bor der med mannen og dyrene mine.

Jeg har de siste 25 årene tidvis deltatt på mange kurs og klasser innen Klassisk - og Ashtanga Yoga. Jeg er utdannet veterinær.

I 2014 fikk jeg ME. Det var da jeg oppdaget MediYoga, og begynte på instruktørutdannelse i 2015. MediYoga brukes som verktøy i min egen hverdagen som kronisk syk.

Mitt fokus som yogalærer og den type yoga jeg underviser er rolig og terapeutisk. I mine timer er det hovedvekt på pust, ro for nervesystemet og avspenning, som sammen med små bevegelser gir en sterk og smidig kropp.

Yogautdannelsen er tatt hos MediYoga International og jeg ble ferdigutdannet MediYoga lærer/terapeut (830 t) våren 2017. I tillegg til selve yogalærerutdannelsen har jeg tatt fordypning i MediYoga ved stress og utbrenthet, MediYoga Kidz (barne- og ungdomsyoga), MediYoga for gravide, MediYoga i varmtvann, MediYoga ved kreft, MediYoga Søvn og MediYoga Pust. Jeg har også gått kurs for yogalærere i Yoga Nidra, og er utdannet Yin Yoga lærer hos Axelssons Institute i 2020.

I 2016 startet jeg med gruppetimer i MediYoga og har også hatt individuelle yogatimer samt i perioder undervist MediYoga for bedrifter.

IMG_3012_edited.jpg

Monika Jonsdal

Mitt navn er Monika Jonsdal. Jeg har en sønn på 7 år og er samboer i Brumunddal.

Jeg ble introdusert for yoga av ei venninne i 2020 og ble bitt av basillen. Det var en form for trening, men med gevinst både for kropp og sjel: jeg var solgt! Det passet meg helt perfekt.

Jeg er barnehagelærer og jobber i en barnehage på Stange. Barn i dag lever et hektisk liv med mer stress enn tidligere. Derfor mener jeg yoga kan gi barn verktøy til å mestre nettopp stress og stå stødigere i livets mange utfordringer. Yoga gir fysisk aktivitet kombinert med fokus på pust og avslappingsøvelser.

Med motivasjon og heiarop fra både Aina og Jana, tok jeg høsten 2021, en yogalederutdanning for barn, ved Oslo yoga.

Jeg har fått æren av å holde kurs her på Yogarom og ser fram til å dele min glede for yoga sammen med barn.

29f38338-559e-41a1-9843-75760f59662d.webp

Tanja Evensen

Tanja er en energisk og engasjerende dame som bor på Hamar. Hun har en BA i økonomi og administrasjon, samt en modul i prosjektledelse fra masterstudier på BI. Hun er også tidligere volleyball-spiller på elite nivå og har stor interessen for trening, bevegelse, mental trening, anatomi og helse og startet med yoga i 30-års alderen. Siden da har hun bare blitt mer og mer fasinert av filosofien, teknikkene og alt Yoga har å by på.  

Tanja har en utdanning innen Hatha yoga, yin yoga, yoga nidra, vinyasa yoga, samt en utdanning innen livsstyrketrening. Du kan lese mer om Tanja på hennes nettside:

https://tanjaevensen.com/

23påøæ+_edited_edited.jpg

Cecilie Salsten

Etter år med toppidrett og dans startet Cecilie sin yogakarriere i 2009.

I 2010 ble hun sertifisert yogalærer innen Yoga Somatics, i 2018 yogalærer innen Klassisk yoga & meditasjon, og i 2020 gjennomførte hun Maja Thunes terapeutiske yogalærerutdannelse og i 2022 utdanning i indisk filosofi; Modul 1 Klassisk Yogafilosofi ved Akademi for Indisk Filosofi. Dette har gitt henne verdifull og meningsfull forståelse av yogaens virke og vesen.

For Cecilie handler yoga om å være med det som er - ikke skyve unna, men invitere det som ønsker å bli sett og møtt inn i varmen med åpenhet, nysgjerrighet, vennlighet og kjærlighet. 

Inger Helene_edited.jpg

Inger Helen Stensvold

Inger Helene sin yogareise begynte høsten 2011. I januar 2012 startet hun en ettårig utdanning i Kundalini Yoga ved Yogahuset i Stockholm og har holdt regelmessige kurs siden det. I 5 år drev hun eget yogastudio på Gjøvik sammen med en kollega. Hun brenner for helse og det å kunne lære bort yoga som verktøy for at folk skal få en bedre hverdag.
Til daglig jobber hun innen psykiatri og omsorg. I tillegg jobber hun også i TKH Norge som reiser rundt og kurser personell i stressmestring både med tanke på å takle egen stresset hverdag samt sine klienters stress. Link til hjemmesiden: https://tkhnorge.no/

I 2015 investerte Inger Helene i en Gong som har fulgt henne på nesten hver yogatime siden. Det healende lydbadet gir timene en dypere dimensjon.   For ett år siden flyttet hun til Brumunddal og vi er takknemlige for at hun vil holde klasser på Yogarom.
 

Kontakt oss

Yogarom

Strandveien 16, 2380 Brumunddal

Aina Sørum
90786614
aina-an@online.no

bottom of page