top of page

«Stiv som en stokk»

Oppdatert: 23. jul. 2020På vei opp til Bjørgeberget møtte jeg en av mine hyggelige naboer. Vi pratet litt sammen og hun viste interesse for yoga. Jeg inviterte henne ned til Yogarom for å ta en prøvetime. Det hadde hun lyst til. Så sa hun noe jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i: «men jeg er stiv som en stokk».

Mange tror man må være fleksibel for å kunne gjøre yoga. Jeg skjønner godt at en del tenker det. Det finnes en slags romantisering av bevegelighet i yogaverden og kanskje ellers også. Bilder og video av praktiserende yogis vises ofte i posisjoner med et stort bevegelsesutslag, som på dette bildet av meg.

Sannheten er at en viss grad av funksjonell bevegelighet er viktig for vår generelle livskvalitet og den avtar etter hvert som vi blir eldre. Å opprettholde bevegelighet er viktig i forhold til skadeforebygging, så vel som evnen til å utføre daglige gjøremål med minimalt ubehag. Yoga er en form for trening som virkelig kan forbedre vår bevegelighet.

Hyperfleksibilitet er ikke alltid en fordel. Jeg er en av de som er ganske fleksibel og følte meg raskt hjemme i yogaverden. I forbindelse med yogautdannelsen og økt kunnskap om biomekanikk har jeg lært at jeg må jobbe med stabilitet og styrke kontra ytterligere fleksibilitet i forhold til skadeforbygning.

Så altså: Du trenger ikke å være fleksibel for å gjøre yoga! Hvis du er en av de som tenker om deg selv «jeg er stiv som en stokk» - gi yoga en sjanse likevel. Yoga er basert på kontrollert tøying uten at det skal kjennes ubehagelig og en regelmessig yogapraksis øker din bevegelighet.200 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page