top of page

108 Solhilsner


Solhilsen er kanskje den mest kjente yogasekvensen og symboliserer yoga på mange måter. Det å praktisere 108 solhilsner er en tradisjonsrik “aktivitet” som gjerne gjøres for å markere noe spesifikt, som den Internasjonale Yogadagen, nyttår eller skifte av sesonger.

Tallet 108 gjentar seg i historien generelt og i de eldre skrifter spesielt. Tallet står samtidig for én helhet (one), ingenting (emptiness), og uendelighet (infinity) – og representerer dermed den tilsynelatende paradoksale virkelighet. Tallet brukes under diverse seremonier uavhengig av religion.

Så hvordan er det egentlig å gjøre 108 solhilsner?

Vi (Aina og Jana) har selv bare gjort det en gang tidligere og var veldig spente hvordan det skulle gå. 108 er tross alt mange! Vi ble ledet gjennom sekvensen av flinke Albin fra Yogastasjonen. Rommet var pyntet med blomster og etter hver 10nde Solhilsen ble det plukket opp en blomst fra gulvet og lagt på et fat. Det var en veldig fin opplevelse. Bevegelsene fikk etterhvert en meditativ effekt, og hele gruppen skapte en energi som hjalp hver enkelt gjennom disse ca. 90 minuttene. Selv om vi hadde brukt kroppen mye gikk vi ut av yogasalen med mer energi enn før. Vi er som regel sterkere enn vi tror.

Vi har lyst å dele vår opplevelse med dere og har derfor satt opp en yogasekvens med 108 solhilsner for å markere at sola snur.


194 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page