top of page

Lærerne

Hvem du treffer på Ringsaker Yogafestival!

img_2469_edited_edited.jpg

Aina Sørum

Aina Sørum er fra Brumunddal og oppdaget yoga for alvor i 2017/18. I starten var det den fysiske gevinsten hun var ute etter. Som gammel turner, aerobicinstruktør og håndballspiller savnet hun både styrken, smidigheten og balansen, som gradvis forandret seg med årene. Etter hvert ble hun også nysgjerrig på yogaens andre effekter. Hvordan yoga kunne påvirke sinnet, gi andre innsikter og perspektiver. 

Aina tok en 200- timers yogautdannelse i Viryayoga 2019/2020 i Stockholm ved det Nordiska Yogainstitutet. Hun holder på med en 500-timers sertifiseringsutdannelse og har fullført påbygningskurset i Viryavinyasa.  Aina ønsker med dette å utvikle egen yogapraksis, men har også et ønske om å dele kunnskap, glede, erfaring og entusiasme videre til andre.

Aina driver yogastudioet Yogarom sammen med Jana, og er med og arrangerer Ringsaker Yogafestival. 

Jana S. Sørum

Yoga kom i livet hennes i 2019 etter en lang og vanskelig tid med sykdom. For henne var yoga en metode for å hele kropp, sinn og sjel fra en spiseforstyrrelse som hadde tatt over livet hennes. Yoga har lært henne å erfare seg selv på innsiden, istedenfor å dømme seg selv fra utsiden. Hun er utrolig takknemlig for å ha oppdaget yoga, og ønsker å skape et «rom» der andre kan erfare yogaens kraft. 

Jana tok en 200-timers yogautdannelse i Viryayoga i 2019/2020 i Stockholm ved det Nordiska Yogainstitutet og holder på med en 500-timers sertifiseringsutdannelse. Hun har blitt mer og mer interessert i meditasjon og mindfullness og deltok i 2021/2022 i en ett års fordypning i mindfulness med Viggo Johansen, Ivar Vehler og Vigdis Garbarek. 

Jana driver yogastudioet Yogarom sammen med Aina og er med og arrangerer Ringsaker Yogafestival. 

foto%2012.07_edited.jpg
IMG_3013_edited.jpg

Monika Jonsdal

Monika ble introdusert for yoga av ei venninne i 2020 og ble bitt av basillen.

Hun er barnehagelærer og jobber i en barnehage på Stange. Barn i dag lever et hektisk liv med mer stress enn tidligere. Derfor mener hun yoga kan gi barn verktøy til å mestre nettopp stress og stå stødigere i livets mange utfordringer. Yoga gir fysisk aktivitet kombinert med fokus på pust og avslappingsøvelser.

Med motivasjon og heiarop fra både Aina og Jana, tok henne høsten 2021, en yogalederutdanning for barn, ved Oslo yoga. 

Monika holder kurs på Yogarom og deler her sin glede for yoga sammen med barn.

Cecilie Salsten

Cecilies yogareise startet for 13 år siden da hun møtte sin yogalærer Ateeka. Dette ble starten på en annerledes måte å være seg selv. Etter år med toppidrett og dans, hvor det å prestere var sentralt, ga Ateeka henne et sårt tiltrengt rom til å være med seg selv på en mer uanstrengt og fredfull måte. Nysgjerrigheten for yoga har ført Cecilie inn på mange ulike stier som alle på en eller annen måte til slutt vil føre henne inn på hennes unike vei, sier hun.

I dag bruker henne yogaen til å arbeide aktivt med å romme hele seg. Hun er overbevist om at dersom vi kan anerkjenne, romme og møte alle sider av oss selv med større åpenhet og mer medfølelse, så er vi også i stand til å romme andre på samme måte i større grad; "easeful ~ peaceful ~ useful..." Det er dette hun ønsker å dele.  

Profil 1_edited_edited.jpg
DSC08638.jpg

Håvard Kindem

Håvard er en sertifisert AcroYoga instruktør som underviser klasser og holder workshops for alle nivåer mens han reiser verden rundt med yogamatte på ryggen. Han falt pladask for AcroYoga på grunn av lekenheten, den fysiske og mentale utfordringen, samt samholdet mellom de som utøver det.

Det som driver han til å undervise er smilene, latteren og mestringsfølelsen til deltakerne når de gjør noe for første gang. Dette er veldig moro, spesielt når deltakerne fem minutter tidligere anså det som umulig.

Selv utøver han mest den akrobatiske delen av AcroYoga - stående akrobatikk og Icarians (tenk høye svev, saltoer, osv) da dette er noe som krever ekstrem presisjon og kroppsbeherskelse.

Anette Berger

 Anette har praktisert ulike typer yoga siden 2000. Siden da har hun deltatt på en rekke workshops, retreats, kurs og yogafestivaler i Norge og i utlandet. Hun begynte å undervise yoga i 2006. I tillegg har Anette undervist yoga i skolen siden 2007. Anette er utdannet ved Yin Yang Yoga akademiet (RYT - 200). Hun tar også nå  ISHTA Yinyoga utdanning i London som avsluttes i 2020. Utdanningen er godkjent av Yoga Alliance (YACEP).  Av bakgrunn for øvrig er Anette allmennlærer med videreutdanning i veiledning og spesialpedagogikk, og har jobbet i grunnskolen i ti år. Hun har også utdannelse som danse- og aerobic-instruktør og har siden 1996 jobbet med dans, koreografi og trening på ulike arenaer, blant annet: SATS, kulturskolen, i grunnskolen og på Family Sports Club i Elverum. I 2012 ble hun ferdig utdannet gestaltterapeut.

C5C78CC8-8129-4C28-A64C-2637C38651B6.jpeg
A821FF85-E060-48CA-96BF-9C917D43AF56.jpeg

Tuva Mylkestad

Tuva hadde sitt første møte med yoga da hun studerte idéhistorie i Oslo. Hun merket fort hvordan den fysiske praksisen også virket inn på stress og uro i hverdagen.

Men det var flere år senere at hun gjenoppdaget yoga i ashtangadisiplinen. Hennes praksis har blitt en viktig rutine i hverdagen, som hjelper henne å stå i livets oppturer og nedturer med mer stabilitet, ro og styrke. Tuva har studert hos sin lærer Alexander Medin siden 2016.
Tuva er opptatt av yogafilosofiens praktiske tilnærming til livet, og hvordan yoga kan virke helende på det vi ikke kan sette ord på.

Linda Hagaseth

NLP Coach under sertifisering. Coach utdannelse ved SCALA (MetaResource) 

Utdannet diplomert massør, kurs i kopping, energimassasje og tuinamassasje på Axelsons Body Work School, samt kurs i kraniosakral terapi på Akademiet Helbredi.​ Kurs i Healing og Reading på Akasha skolen og kurs i Healing, aktiv meditasjon og lydhealing med Zarathustra. Kurs i Gong-spilling og syngeboller hos Gong On The Way. Kurs Eventyrreisen Yoga for Barn hos Nordstjerna Barneyoga.Kurs i Ungdomscoaching gjennom Voksne for Barn.Naturmedisinsk grunnkurs ved Tunsberg Medisinske Skole

Kundalini Yoga instruktør ved Kundalini Yoga Skolen, Oslo.​ Lang erfaring innen massasje, blant annet i samarbeid med kiropraktorer.

IMG_20220422_210824.jpg
C42DE27D-5C69-4DEA-A5F1-461F62008EDE_edited.jpg

Maria Svalin

Maria Svalin er sertifisert Viryayogalærer (500 timer), utdannet innen Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranyjama og Meditasjon samt Virya PT. Hun har en utdanning i Yoga Nidra i tillegg til at hun er sertifisert som RasaYogalærer (300 timer).

For tiden holder hun på med en 300-timers utdanning i Traumetilpasset yoga (TAY) med Josefin Wikstrøm. Fra 2014-2020 drev hun Studio AnahatYoga i Nyköping.

Albin Bendu

Albin ble introdusert til Yoga på Ila Fengsel i 2013. Siden det har han trent jevnlig og tatt flere fordypningskurser. Han ble ferdig utdannet yoga lærer i 2017 og har siden det jobbet for BITR med forskjellige prosjekt. Albin underviser på forskjellige steder i Oslo og Hamar hvor han har ansvar for BITR deltagerne. Albin hadde en lovende idrettskarriere som bosker, fotballspiller og stuper. Han var en av Norges beste breakdansere på 80-tallet, men sløste borte talentet sitt med rusmisbruk og småkriminalitet. Etter over 30 år med rus og kriminalitet har Albin endelig funnet hjem og ønsker å være en aktiv bidragsyter til samfunnet. Albin finner stor glede i å hjelpe andre og hjelpe mennesker å bygge opp gode rutiner i hverdagen som holder i lengden. 

722772D1-E547-4FF2-9D25-4F3BFCBC6764.jpeg
89ED8D0C-5C1B-4BB9-B499-F5DCFB02D8EB.jpeg

Karina Eline Kibsgård

Karina Eline Kibsgård har undervist yoga siden 2008 og er instruktør på flere yoga-studioer i Oslo. 

Hun har bakgrunn fra dans, ashtanga yoga og jivamukti yoga. Hun ble introdusert til yoga gjennom sine studier ved Den Norske Baletthøyskole. Hun er en av få 800h Advanced Certified Jivamukti Yoga lærere i Skandinavia. 

Hun fullførte sin lærlingpraksis på Jivamukti Yoga School i NYC i 2014. Hit vender hun tilbake minst to ganger i året for å utdype sin praksis under sine lærere David Life, Sharon Gannon, Yogeswari Azahar, Cassandra Rigney og Jules Febre. 

Foruten hennes vanlige klasser i Oslo-området, reiser hun rundt og holder workshops og fordypningskurs. Hun har undervist på blant annet Norges Yogafestival, Oslo Yogafestival, Movement Arts Festival Oslo, Praha Åndfestival og Yogaweekend 2016. Hun har også arrangert workshops for barn og unge på skolen, for studenter ved Norges Idrettshøgskole og for deltagere i prosjektet "Back in the Ring".

Kathrine Stranden

Katherine Stranden jobber som sykepleier på Hamar sykehus. Hun har instruert gruppetimer, deriblant BodyBalace, på treningssenter siden 2001. Hun er utdannet MediYogalærer fra 2017 og MediYogaterapeut fra 2019. I mars 2022 tok hun en fordypning i Vinyasa 100 timersutdannelse , og i juni 2022 fullfører hun en Yin Yoga utdannelse. 

Katherine sier det beste med å instruere yoga er å veilede folk med å slippe tak i stress og mas og ønsker å gi de en opplevelse av tilstedeværelse på matta HER OG NÅ.   

5DBA3AAC-2B30-44D0-B230-7359DE87BE12.jpeg
044D30FF-F2CC-4484-891A-6F4A723027F1_edited_edited.jpg

Ivar Vehler

Ivar Vehler er sosiolog fra UiO med spesialisering i ledelse og personalpsykologi fra UC Berkeley. Han har 17 års erfaring med lederutvikling og dype utviklingsprosesser og har vært involvert i lederprogram i blant annet Gjensidige, AbbVie, DNVgl, Staten, Sykehus, en rekke kommuner, Forsvaret og i programmer i regi av IKT - Norge, NHO og Sparebankforeningen. Ivar har også jobbet med mental trening og prestasjonsutvikling i regi av Olympiatoppen, Luftforsvaret og Idrettshøyskolen og med selvledelse og prestasjonsutvikling for bl.a PwC og Microsoft. Ivar utdanner instruktører i mindfulness og er en av lærerne i en fordypningsutdanning i mindfulness. Han ga ut boken "Orkanens Øye - om mindfulness og selvledelse" i 2010. Boken er nå solgt i 6500 eks.

Tove Lier

Tove Lier har undervist trening og treningsglede i mer enn 20 år. Hun har jobbet for flere av treningskjedene her i landet og har nå sine egne yogakurs hjemme i Fredrikstad. Tove elsker mangfold og har bakgrunn og utdannelser fra flera olika yogaformer. På festivaler underviser hun for det meste Viryayoga og Yinyasa. Med inspirasjon fra ulike reiser og møter med likesinnede rundt om i verden er visjonen å skape en trygg och inspirerende opplevelse med fokus på tilstedeværelse, balanse og mye selvkjærlighet.

15F92558-2244-4744-80DD-693047C7F0C4.jpeg
bottom of page